pátek 8. června 2012

REIKI

- objevte krásu lidského doteku.....

Reiki je energie proudící z těch nejčistších vesmírných zdrojů.
 Je to prastará celostní forma léčení těla, mysli i duše.


 
Když v 19.st. století hledal japonský Mistr Mikao Usui počátky Ježíšovy a Buddhovy metody léčení, nalezl je ve starobylých pozůstatcích ranné Šivovy kultury, v esoterickém učení Indie.

Za první, kdo Reiki užívali na planetě Zemi, jsou tedy považováni Ježíš z Nazaretu a Buddha. Po smrti Ježíše upadlo postupně Reiki v zapomnění, až jej znovuobjevil právě Dr. Mikao Usui a po mnohaletém pátrání tuto energii znovuobjevil v 21denní meditaci. Poslední den meditace jej zasáhlo Světlo, se kterým k němu přišly symboly Reiki. S každým symbolem obdržel také informace, jak aktivovat léčivou energii.
 
Laskavý dotek lidské ruky je po tisíciletí vyjádřením lásky, úcty, pochopení a sounáležitosti. Přináší pocit bezpečí, ztišení, útěchu, teplo i radost. Přikládání rukou při bolesti je instinktivní proces, který se děje v nás, aniž bychom si to uvědomovali – když nás bolí zub, koleno či záda, intuitivně si přikládáme dlaně na postižené místo, či toužíme po pohlazení a doteku dlaní milé osoby.
Ki je energie – každý živý organismus má Ki. Zasvěcení do Reiki však napojuje člověka na její nekonečný zdroj. Reiki je tedy energií, která je řízena přímo „vyšší mocí“, kterou podle svého vnitřního ladění můžeme nazvat Vesmírem, Světlem, Bohem, Velkým Duchem….



Žádné komentáře:

Okomentovat