sobota 7. září 2013

Harmonizace čaker

ČAKRY energetická centra v páteři


Slovo ČAKRA pochází ze sanskrtu a znamená kolo nebo disk. Hinduistické texty, zabývající se prouděním energie v lidském těle, používají tento výraz pro centra v našem těle, která mají schopnost přijímat energii, určitým způsobem ji přetvářet a opět vyzařovat. Čakry nestojí samostatně, navzájem odděleny, naopak jsou propojeny sítí "kanálů", takže kvalita fungování jedné z čaker se nutně odrazí

i na ostatních.


Tradičně se uvádí sedm hlavních čaker, umístěných nad sebou ve středu trupu. Zobrazují se jako lotosové květy, z nichž každý rezonuje o jiných frekvencích a odpovídá určité barvě duhy. Jednotlivé čakry se otáčejí buď doleva nebo doprava. 



Čakry, které se u muže otáčejí doprava (ve směru hodinových ručiček), seu ženy točí doleva a naopak. Směr otáčení se také mění od čakry k čakře. První - základní čakra muže se otáčí doprava (ženy doleva), druhá čakra muže doleva (ženy doprava), atd. Pravotočivost a levotočivost čaker se střídají a tvarují muže a ženu rozdílným způsobem, což vede k doplňování energií v každé životní oblastia k vyvážení jin a jang. 



Někdy mohou být některé čakry blokovány, což způsobuje, že životní energie nemůže volně proudit (u blokovaných čaker je jejich frekvence vibrací nízká a někdy až neznatelná). Tyto blokace mohou být nejčastěji způsobeny strachem, zklamáním, napětím, šokem a negativními vlivy na člověka z okolí. Tyto blokády lze uvolnit a čakry harmonizovat například tím, že čakry vystavíme vibracím energie takových frekvencí, na kterých harmonicky fungující čakra bez jakýchkoli blokád kmitá naprosto přirozeně (takovéto frekvence vibrací se nacházejí například u drahokamů, éterických olejů, čistých zářivých barev, tónů apod. )



Aura uvolnění čaker

 

Deformace čaker



Správně fungující čakra má být kruhový vír umístěný centricky k povrchu těla. Každá odchylka v tomto umístění je příznakem energetické nerovnováhy, která se může projevit jako nemoc, bolest, nefungující mezilidské vztahy nebo sled negativních událostí v životě člověka. Čakra může být ucpaná stagnující energií, elipsoidicky zploštělá nebo vychýlená jakýmkoliv směrem. Dalšími poruchami mohou být roztržení, odpojení od páteřního kanálu nebo vychlípnutí některého podvíru. Každá tato dysfunkce je pak spojena s konkrétním problémem nebo nemocí v životě člověka. 


Jakmile přichází do čaker vibrace, které jsou čistší a jejich frekvence vyšší než ty stávající, rozkmitají se čakry rychleji a blokády postupně mizí. Když se při tomto procesu očišťování uvolňuje z blokád zadržovaná energie, vstoupí jejich obsahy ještě jednou do našeho vědomí. Tak můžeme znovu zažít pocity, kterými byly blokády způsobeny - různé naše strachy, hněv i bolesti, také mohou nastat na přechodnou dobu akutní fáze některých chronických nemocí. Ponechte těmto reakcím volný průběh, nezasahujte do nich a nezkoumejte je. Nepotlačujte ani smích ani slzy. 



Po odstranění blokád a zharmonizování čaker se vám vrátí hluboká radost ze života a uvolnění.

 

Kořenová čakra




Aura uvolnění čaker  



Základní čakra nás spojuje s fyzickým světem. Dává sílu prosadit se a vytrvat.Převádí kosmické energie na tělesno-pozemskou rovinu, zároveň proudí touto čakrou energie země do celého našeho systému. Působí na budování existence, materiální zabezpečení a uchování si vlastního druhu rodiny. První čakra je životně důležitý základ a pramen vitální síly pro vyšší čakry. Poskytuje nám pevnou půdu pod nohama, na které si můžeme stavět náš život. První čakra by měla být v rovnováze se sedmou čakrou, abychom si udrželi svou vnitřní rovnováhu. Pokud čakra je otevřená a harmonicky funguje, zažíváme hluboké spojení se Zemí a jejími tvory, vitalitu, spokojenost,stabilitu a vnitřní sílu.Naopak při zablokování nebo uzavření čakry je tělesná konstrukce slabá a máme málo duševní síly.


 

Sakrální čakra


Aura uvolnění čaker  

Druhá čakra je centrum původních, nefiltrovaných emocí, sexuální energie a tvořivých sil. Je přiřazena elementu vody, ze kterého postává vše živé. Prostřednictvím této čakry máme přístup k oplodňujícím a vstřícným energiím, které pronikají přírodou. Zažíváme sebe jako část tvořivého procesu, který projevujeme skrze pocity a tvořivého jednání. Tato čakra je považována za sídlo Šakti, ženského aspektu boha, ve formě tvořivé rodící síly. U muže zahrnuje její působnost oblast pohlavních orgánů, které v sobě nesou impuls k tvoření nového života, avšak voda také odplavuje a očišťuje to se projeví v oblasti detoxikační a vyměšující. Na úrovni duševní po prožíváme jako uvolnění a odplavení pocitů.

Někdy se též hovoří o sexuální čakře. Má na starosti emoce, mezilidské vztahy, sexuální energii a tvořivé síly. Zablokování v této čakře způsobuje sexuální chladnost a potlačování emocí, ale platí to i opačně, potlačování emocí zablokuje tuto čakru.
 

Solar - Plexus čakra


Aura uvolnění čaker  

Třetí čakra je sídlem emocí - hněvu, strachu, viny, žárlivosti, sobectví, nezdravých tužeb. Je přiřazena elementu ohně, což znamená teplo, energie, aktivita.Čakra přestavuje naše centrum síly. Tudy přijímáme sluneční energii, která kromě toho vyživuje éterické vibrační pole a tím dodává vitalitu také tělu fyzickému a udržuje ho. Třetí čakrou vstupujeme do aktivního vztahu ke třetím lidem. Je to oblast, ze které vychází z našeho těla emoční energie. Odtud, jsou řízeny sympatie a antipatie, schopnost trvalých vazeb a mezilidské vztahy. 


Čakra solar-plexu je také v přímém spojení s astrálním vibračním polem, nazývaným také polem přání či žádosti, které jsou nositelem naších emocí. Odpovídající funkci nalezneme na tělesné úrovni u jater. Játra ve spolupráci s trávícím systémem analyzují přijatou potravu, nepoužitou oddělují a z použitelného získávají užitečné látky, které pak dodávají na příslušná místa. Čakrou vnímáme přímé vibrace ostatních lidí, když cítíme hrozící nebezpečí - čakra se stáhne, což je obranný mechanismus. Nenastává to, ale v případě, máme-li hodně světla v sobě, které vytváří kolem nás ochranný obal.

Sídlem vůle osobnosti a má na starosti i citové vazby a mentální pochody. Zablokovávání vede k pocitům ztráty odvahy, poražení, ztráty svobodné vůle, k vytváření falešných představ a negativních myšlenkových konstrukcí.



Srdeční čakra


Aura uvolnění čaker 

Čakra srdce vytváří střed systému čaker. V ní se spojují tři spodní fyzicko- emoční centra se třemi horními duchovními. Jejím symbolem je šestiúhelník. Elementem je vzduch a smyslem hmat, což naznačuje nestálost srdce, kontakt, dojetí, přijímání dotyků. Nacházíme zde schopnost vciťovat se, soucítit, naladit se na druhé, prožívat. Úloha čakry je sjednocení skrze lásku. Každá touha po kontaktu, po splynutí, harmonii a lásce se projevuje prostřednictvím čakry srdce.Ve své očištěné formě je srdce centrem opravdové lásky, které není možno mít či ztratit. Každým záporem vytváříme oddělenost a negativitu. Pozitivní "ano" naproti tomu vytváří vibrace, ve kterých se negativní pocity nemohou udržet a mizí.

Jedná se o čakru lásky a vztahů. Jde jak o vztahy k sobě, tak k druhým lidem, ale i k celému světu. Její blokace způsobuje neschopnost lásku vyzařovat, ale i jí přijímat.
 

Krční čakra


Aura uvolnění čaker 

Krční čakra má na starosti komunikaci a projevy vůle v životě. Zablokování vede k neschopnosti se vyjádřit - vady řeči i prázdné myšlenky.
 

Čelní čakra



Aura uvolnění čaker 

Čelní čakra - v čakře se nachází centrum lidských vyjadřovacích schopností, komunikace a inspirace. Pátá čakra vytváří spojení spodních čaker s čakrami hlavy. Slouží jako most mezi naším myšlením a cítěním, mezi našimi impulsy a reakcemi na ně, propojuje obsahy všech čaker s naším světem. Přes krční čakru vyjadřujeme vše smích, pláč, pocity, radosti strachu, vzteku, lásky, přání, myšlení, myšlenky, názory a vnímání našeho světa. Komunikace našeho vnitřního života s vnějškem je prostřednictvím mluveného slova, gesty, mimikou, uměleckými projevy (tanec, kreslení, hudba,..)

Tato čakra se spojuje s intuicí a duchovními sílami jednotlivce. Nedostatečná funkce pak vede k přízemním myšlenkám a k odmítání duchovna a esoterična.
 

Temenní čakra


Aura uvolnění čaker  


Sedmá čakra je sídlem nejvyšší dokonalosti v člověku. Podobně jako jsou obsaženy v bílé barvě všechny barvy, obsahuje nejvyšší čakra všechny energie nižších center. Sedmá čakra je výchozím bodem pro projevy energií všech ostatních čaker. Je to místo odkud začala naše cesta životem, sem se vrátíme na konci našeho vývoje. Naše osobní pole energií splývá s polem energií Universa. Co jsme zprvu chápali intelektem a později intuicí, je nám nyní zcela jasné. Rozvíjením sedmé čakry se také uvolňují poslední blokády v ostatních čakrách a jejich energie začínají kmitat na nejvyšších pro ně možných frekvencích.

Funkcí sedmé čakry má být příjem energie z kosmu. Sídlo božské dokonalosti v člověku. Do harmonie se dostane, když budou harmonické všechny ostatní čakry Co může nastat po odblokování čaker


Po odblokování čaker může dojít u člověka k malé nevolnosti, brnění rukou, pocitu tepla, atd. Proto doporučuji, aby si každý vybral vhodný den, kdy můžu provést odblokování čaker. Ne ale každý musí pocítit účinky odblokování, hlavní roli tady hraje to, jak kdo je citlivý na změnu energie. Je jedno, jestli něco pocítíte nebo ne, důležité je jak se potom budete cítit.

Zdroj : Wikipedie

Žádné komentáře:

Okomentovat